SPINATLASAGNE
Ingredienser:
(2-3 porsjoner)
Hjemmelagde grove lasagneplater:
Inspirasjon hentet fra: http://www.aperitif.no/Mattips/kokebok/pizza-pasta-og-risretter/pasta/Hjemmelaget-pasta (25.03.2012)
1 egg
75 gram sammalt fint hvetemel
½ ts salt
litt olivenolje
Legges i kjøleskapet i 20 minutter. Kjevle så tynne plater som mulig som passer til formen du bruker.
Grønnsaksblanding
½ rød paprika, bakt på 220 grader i 6-7 minutter
½ grønn paprika
2 fedd hvitløk
100 g sellerirot
½ chili
¼ purre
½ løk
1 dl vann
1 ts grønnsaksbuljong
Løken, purren, hvitløken og selleriroten freses litt. Resten blandes i. La det putre litt og brukt stavmikseren så vidt til blandingen blir jevn, men med noen klumper.
1 pk. (250g) Klar spinat
2 dl møllbønner (eller andre bønner)
Ostesaus
1 ss smør
2 ss mel
3 dl melk
1 dl ost
Paprikapulver
Cayennepepper
Salt
Pepper
Ost til gratinering
Hele spinatblader, bønner, grønnsaksblanding, lasagneplater og ostesaus legges lagvis. Avslutt med spinatplate, ost og ostesaus. Stekes på 200 grader midt i ovnen i 20 minutter.
En sterk og god lasagne! Den ovnsbakte paprikaen gir en god, litt søtlig smak og de andre grønnsakene, spesielt spinaten, gjør den frisk og deilig. Ønsker man en litt mildere variant, går det an å kutte ned på cayennepepperet i ostesausen, eller droppe det helt.