GRILLET KYLLING MED SALAT

Ingredienser:

(2 porsjoner)

1 pk (200g) Klar Salat m/urter

2 1/2 kyllingfilet

1 pose kjøpt eller hjemmelaget marinade

Tomater

Mais

Hjemmelagede scones, eller

kjøpt pita

Fetaost og/eller dressing

Fremgangsmåte 1:
1. Legg kyllingfileten og en pose marinade i en plastikkpose. Vend kyllingen godt inn i marinaden. La den ligge i marinade i kjøleskapet minst en time før grilling.
2. Grill kyllingen og varm pitabrødet på grillen
3. 1 pk klar salat med urter serveres sammen med grillet kylling og varme pitabrød. Tomat, mais og fetaost serveres til.

Herlig måltid som passer både hjemme og ute på tur!

Fremgangsmåte 2:
1. Legg kyllingfiletene i marinade minst en time før grilling.

Oppskrift på hjemmelaget marinade:
½ dl olje
to dryss spiskummen
to dryss chilipepper
to dryss paprikapulver
to dryss kylling tandoori krydder

Bland olje sammen med krydderet. Legg kyllingen sammen med marinaden i en plastikk pose, vend godt kyllingen inn i marinaden.  

2. Lag scones

1,5 dl hvetemel
1,5 dl sammalt hvete grov
1,5 ts bakepulver
½ ts salt
ca. 2 dl melk

Sett ovnen på 240 grader. Bland alt det tørre i en bolle. Hell over melka. Det skal være en seig deig, så tilpass melkemengden etter behov. Legg bakepapir på et stekebrett og fordel deigen i 4-5 hauger på stekebrettet. Sett stekebrettet midt i ovnen. De er ferdige når de er gylne og harde på overflaten (ca. 15 min- 20 min). Legg de på rist til avkjøling.

3. Grill kyllingen

4. Server 1 pk klar salat med urter sammen med grillet kylling og scones. Ha også tomat, mais og fetaost til.

Herlig måltid som passer til grilling hjemme og på tur!