FAVORITTSALAT MED FISKEKARBONADE
Ingredienser:
(2 porsjoner)
1 pk. (200g) Klar favorittsalat
2-3 fiskekarbonader/ 8 fiskeboller
6-8 poteter
2 ss smør
4 ss mel
4 dl melk
1 dl matfløte
3 skiver ost
½ løk
salt
pepper
chilipepper
Slik gjør du:
1.Vask, skrell potetene. Del hver potet i to- tre deler. Kok de opp i en kjele, til de nesten er gjennomkokte.
2. Lag hvitsaus med fløte. Smelt smøret i en kjele på middels varme. Ha i melet, og rør inn melet i smøret. Ta kjelen av plata og spe på med halvparten av melka, og rør ut alle klumpene. Tilsett resten av melka/fløten og kok opp. Ha i løk. La sausen koke i 5-10 min. Smak til med salt, pepper og chilipepper.
3. Når potetene er nesten ferdig kokt, kan man legge disse over i den ferdige sausen. La potetene koke litt i fløtesausen. Til sett 3 skiver med ost mot slutten av koketiden.
4. Mens potene koker seg ferdig i sausen, tilbreder man fiskekaker eller fiskeboller. Dersom man har fiskekaker kan man varme de i en panne, eller i ovnen. I ovnen på et stekebrett med bakepapir på 200 grader i ca. 5 min (til de er gjennomvarme). Dersom man vil ha fiskeboller kan det has oppi sammen med sausen og potetene.
5. Server 1 pk Klar favorittsalat sammen med fiskekaker/boller og fløtepoteter.